
קורס גלישת רוח – תחילת הדרך לתחרויות
ענף גלישת רוח מחולק לכמה סוגי גלישה תחת אותה מעטפת של הספורט היפה המוכר כגלישת רוח.
בכל ענף ייעודי בגלישת רוח יש סבב תחרויות עולמי ויש אלוף עולם ודרוג עולמי .כל הענפים נחשבים יוקרתיים , למרות שלכל גולש יש העדפה ייחודית לענף גלישת הרוח שהוא מחובר אליו יותר ולרוב זה נקבע לפי אזור המחייה של אותו גולש והתנאים של הרוח שהוא רגיל אליהם באותו אזור.
גלישת רוח בגלים:
ללא ספק זה הענף גלישת רוח הכי קשה ,הכי יפה והכי ותיק
מדובר בגלישה מאוד טכנית שמשלבת תנאי רוח וגלים מאוד קיצונים ,ענף גלישת רוח בגלים התחיל את דרכו באי מאווי שבהוואי ומשם המשיך לכל העולם . מאווי נחשבת כ”מכה” של תחום גלישת רוח בגלים ומשם יוצאים תמיד גולשי הרוח הטובים בעולם בגלים . כל נושא פיתוח הציוד לגלישת רוח בגלים מתחיל את דרכו שם.
היופי בגלישת רוח בגלים הוא גלישה לעומק ששם מקבלים מול החרטום גלי ענק במהירות מטורפת זה יוצר רמפה מושלמת לקפיצות ענק ובהם ניתן לשלב המון תרגילים במהלך הקפיצות.
בחזרה לחוף הסיפור כבר שונה ואז הגלשן רוח הופך להתנהלות של גלשן גלים מהרגע בו הגולש רוח תופס את הגל הוא יוכל לבצע ביצועים מאוד רדיקלים בדומה לגלישת גלים רק שיש לגולש רוח מערך של תורן מנור ומפרש מה שמקשה על הביצועים לעומת גלישת גלים בלבד.

אדרנלין מטורף בגלישת רוח
גלישת רוח פריסטייל:
זהו הטרנד הכי חם היום בעיקר בקרב בני נוער. מדובר בגלשנים מיוחדים ומערכים מיוחדים המאפשרים פלניג כבר ברוח חלשה יחסית .
בפריסטייל יש חיבור בין משחק ומגוון תרגילים בקפיצות נמוכות מאוד ולרוב ממש בגובה המים והקושי הוא בשילוב של מעברים עם המערך והגלשן באותו זמן מול ובמורד הרוח.
לגלישת פריסטייל התנאים הטובים ביותר הם מים שטוחים עד כמה שניתן ורוח כמה שיותר חזקה. מה שיאפשר רצף של תרגילים.
גלישת רוח סללום:
גלישת רוח בסללום היא לרוב שילוב של גולשים מאוד מהירים שצריכים לעבור מסלול בצורת 8. הגלישה היא בקו ישר שם הם צריכים להגיע לשיא המהירות ואז לבצע מהפך מושלם בהקפת המצוף . במהלך המהפך ישנו שילוב של מהירות שיא וטכניקה .
הציוד הינו ציוד מיוחד המאפשר לגולשי הרוח לסיים את המסלול במהירות שיא ללא הורדת מהירות בזמן המהפך(החלפת כיוון גלישה) . ארנון דגן גולש רוח ישראלי שמתחרה בסבב העולמי הוא אחד הגולשים הטובים בעולם היום בתחום גלישת רוח סללום.
גלישת רוח רייס (לא אולמפי):
גלשני רוח רייס מאוד דומים לגלשני רוח סללום אבל הם בעלי נפח שונה והשוני העיקרי הוא הסנפיר
גלשני רוח רייס עושים מסלול תחרות בדומה לגלשני רוח האולימפי. צלע קידמית (גלישה מול הרוח) ואז צלע רוח צד שהיא הצלע המהירה ביותר לגלישה ואז גלישה במלאה (מורד הרוח) . מסלול די מרובע שאותו גולשי הרוח צריכים לעבור מספר הקפות בהתאם לעוצמת הרוח. הגולש שסיים את המסלול הכי מהר הוא המנצח.
לכל סוגי הגלישה האלו יש ארגון אחד שעושה שסבב עולמי של תחרויות שעובר בהרבה מדינות שונות בעולם הארגון נקרא PWA.
אני מזמין אתכם להיכנס לעולם המופלא של גלישת רוח ולהתחיל עם קורס גלישת רוח
במועדון סאפאווי במכמורת – אתם צפויים להתמכר…
לפרטים נוספים – צרו קשר