
עמית ענבר
עמית נולד באוגוסט 1972, וגדל בישוב מכמורת. ינק מי מלח של ים מיומו הראשון…הים היה גן השעשועים, בית הספר, המחשב ולמעשה הפך להיות כל פינה בחייו של עמית, היתה קשורה לים. עמית הוא סוג של דו-חיים, אם נרחיק אותו יותר מידי ממי הים הוא לא יתפקד.
עמית: “… מגיל 6 ועד היום אני מבלה שעות רבות שם. הים הוא חלק ממני , הוא המקור המחייה את הנפש , החבר הטוב , הבית האמיתי ! המרחק מהים לתקופה הוא משימה בלתי אפשרית עבורי…”
את עיקר שנותיו המקצועיות והתחרותיות עשה עמית על גלשן הרוח. הוא מוכר לציבור הישראלי כאחד הספורטאים האולימפיים המשמעותיים שהיו בספורט הימי הישראל. דורות של גולשים הלכו בעקבותיו והוא, ללא ספק, אחד החלוצים של ענף השייט בישראל, הענף היחידי שהביא מדליית זהב באולימפיאדה עד כה.
במשך שנים רבות נכח עמית כחבר קבוע בצמרת הגלישה העולמית. לרבים מחובבי הספורט הישראלי זכורים ה”קרבות הימיים” של עמית עם שני המתחרים העיקריים שלו באותם שנים, הגולשים מיוון ומניו-זילנד: ניקוס קקלמנאקיס וארון מקינטוש. ומעל כולם כמובן המאבק המקצועי מול גל פרידמן
הישגים בתחום הגלישה:
- ייצוג מדינת ישראל בשני משחקים אולימפיים בברצלונה 1992 ובסידני 2000.
- אלוף ישראל -8 פעמים.
- אלוף אירופה- 3 פעמים.
- סגן אלוף עולם- 3 פעמים.
- מדורג ראשון בעולם- 3 שנים.
- אלוף ספא- 3 פעמים.
- אלוף שבוע קיל- פעם אחת.
- ועוד הישגים רבים בזירה העולמית והארצית.
עם פרישתו מעולם התחרויות אימן עמית את נבחרת ישראל בגלישה כולל אימון של גל פרידמן לקראת המשחקים האולימפיים בבייג’ין, בסין. באותה עת גמלה בעמית ההחלטה לעזוב את עולם הגלישה האולימפית, ולהקים בית ספר לגלישה : גלישת גלים, גלישת רוח, סאפ , המתמחה בהדרכות מקצועיות בכל התחומים הנ”ל.
המטרה הייתה להנגיש את הספורט הימי למקסימום אזרחים ולהרחיב את היריעה של “אוהבי הים”. בספורט האולימפי ההתרכזות היא בספורטאים בודדים ועמית ראה עצמו כחלוץ לקידום התחום.
בשנת 2000 הביא עמית את תחום גלישת קייטסרפינג לישראל ופיתח אותו במשך שנים ארוכות. עמית הפיק אירועי קייטסרפינג בים תיכון והכנרת בשילוב ערוצי מדיה וגופי שידור רבים במטרה ליחצן ולהביא למודעות את התחום, שהיה לא מוכר כלל בארץ.
עמית: “…במהלך אחד מטיולי הגלישה שלי בעולם פגשתי לראשונה את הסאפ . מיד קלטתי את הפוטנציאל בתחום ואת כמות האנשים שיכולים לעסוק בתחום . פתחנו מרכז הדרכה נייד שעבר בכל חופי הארץ להדרכות חינם ולהתנסות בתחום. אנו היינו היזמים, המפיקים והמבצעים של ליגת הסאפ הראשונה בארץ- “ליגת ארומה סאפ “שהביאה לחשיפה וגדילה ענקית של ענף הסאפ בארץ …
כיום אני גאה לראות את התחום מתפתח בהתאם לחזון ולחלום שלי. יש בארץ כבר אלפי גולשי סאפ והדרך עוד ארוכה ….”
עמית: “הכרת עולם הגלישה לכולם היא חלק מהמטרות שהצבתי לי בחיי והרצון לחבר אנשים אל הים והטבע . אני רואה בפעילות הימית תרומה גדולה להתפתחות האישית של כל אדם, להעצמה , ביטחון עצמי , הנאה ועניין , חשיבות איכות הסביבה ושמירה על ניקיון חופים הינו בראש ואני מנצל את הבמה לחנך את הדור הבא לאהבת הטבע והים.
נשוי לדנה, החולקת איתי את האהבה הגדולה לים ואת אהבתינו לשני ילדים מקסימים.
דנה ענבר :
דנה, נולדה ב-1969, ילידת כפ”ס, אהבה ועשתה ספורט מגיל צעיר. למדה במגמת ספורט בתיכון והתאמנה בקפיצה לרוחק וקפיצה לגובה.
השרות הצבאי היה מבחינתה המשך ישיר וטבעי לתיכון והיא שרתה כמד”סניקית של לוחמים בגבעתי.
דנה: “…האהבה שלי לים פרחה בזכות האהבה של הוריי אל הים והטיולים בילדותי אל חופי הים בארץ בלינה באוהלים ,חיברו אותי אל חול הים והגלים . בימי נעוריי הים היה המפלט אל השקט והשפיות ובצבא את השבתות בחרתי להעביר רק שם….”
דנה סיימה תואר 1 בחינוך גופני. הבחירה בווינגייט הייתה המשך טבעי למסלול הספורטיבי שבחרה לעצמה, והקרבה לים חזקה את ההחלטה לבחור בווינגייט כמוסד האקדמי ללמוד בו.
במהלך השנים חיפשה דנה את החיבור בין האהבה שלה לים ובין אהבתה לספורט והדרך הובילה בסופו של דבר אל המפגש ששינה את חייה- המפגש עם הסאפ.
דנה: “….כבר בהתנסות הראשונה עם הסאפ הבנתי שמצאתי את מקומי , הבנתי את האפשרות לחבר בין הגוף והנפש דרך הסאפ. אני גאה להיות פורצת הדרך של הסאפ בישראל, בעיקר בקרב הנשים . להיות הראשונה שפיתחה בארץ את רעיון החתירה בקבוצות ככלי חברתי חשוב המחבר בין נשים ואנשים דרך הים והטבע. שמחה לראות כיצד הסאפ משנה חיים ומתרגשת להיות שותפה לשינויים המתחוללים באנשים בזכות הסאפ והים…..”
דנה וצוות המדריכים ב-Sapaway מצליחים להעביר להעביר ילדים , בני נוער, נשים ואוכלוסיות אחרות תהליכים פנימיים, צמיחה והתפתחות אישית. ההצלחות הגדולות שמעוררות סיפוק גדול בצוות מתייחסות בדרך כלל לעבודה עם האוכלוסיות המיוחדות: ילדים עם צרכים מיוחדים, נוער עם בעיות של ביטחון עצמי, פחד ממים, עבודה עם עיוורים ועוד, כל אלו גורמות לצוות להבין שהים ואמצעי הגלישה הם הרבה מעבר לספורט ימי.
דנה:“….את הבקרים שלי אני פותחת במפגש עם החותרים ויציאה משותפת אל הים הפתוח לאימון כושר לכל דבר. אני רואה בים חדר כושר מושלם של הטבע, כל יום שונה מקודמו בתפאורה ומזג הים ולכן כל בוקר מרגש מחדש.
במהלך השנה אני יוצאת עם קבוצות לטיולי חתירה בארץ ובעולם , ומתייחסת לסאפ ככלי תחבורה נפלא שבזכותו נוכל להגיע אל מקומות שלא תמיד ניתן להגיע דרך היבשה ולגלות פינות קסומות בטבע. ”
דנה מנהלת את החברה ביחד עם בעלה עמית, העבודה בשיתוף פעולה בעסק משפחתי מביאה עמה אתגרים שהים יודע לאזן: תבונה, תקשורת בין אישית ורוגע. היכולת לשלב תחביבים עם קריירה הופכת את דנה ועמית לאנשים מאושרים יותר.