
כיצד לארוז פדאל בורד לקראת טיסה לחו”ל
אחד הדברים הכי לא נעימים שיכולים לקרות בטיול גלישה הוא שאוספים את הגלשן מהטיסה ומגלים שהגלשן האהוב שלך הגיע שבור או פגוע מהטיסה, במאמר זה ננסה לתת טיפים כיצד לארוז את הגלשן באופן מושלם ולמנוע פגיעות ועגמת נפש. למטרה זו, יש להשקיע קצת כסף וזמן, אך לדעתי שווה את עגמת הנפש של הגעה לחוף בחו”ל שחלמתם להגיע ולגלות כי החרטום או הירכתיים של הגלשן האהוב שלך שבור.
כיצד לארוז גלשן נכון
ראשית ,יש לקנות תיק פדאל בורד מיועד לטיסה ! לא התיק שבו אתם סוחבים את הגלשן על הקטנוע אלא תיק שמיועד לטיסה של חברת קורבן . יש לקנות את התיק לפחות במידה אחת מעל למידת הגלשן (לגלשן 9 קונים תיק 9.3) ומיד תבינו מדוע. השלב הראשון באריזה הוא עטיפת הגלשן בחומר רך .המומלץ ביותר הוא מזרוני יוגה או פילאטיס דקים. כאשר משכיבים את הפדאל בורד על מזרון הגומי מקפלים את השוליים משני צדדיו ועוטפים בנייר דבק חום. אחר כך הופכים את הפדאל בורד ועוטפים במזרון דומה את הצד השני.
בסיום שלב זה הפדאל בורד עטוף בכל צד בשכבה של מזרון ובדפנות השכבה הינה כפולה! לאחר מכן עוטפים את “גלשן הסאפ” בניילון פצפצים. גם כאן לא לחסוך ולא לחפף, אלא ניילון פצפצים גדול וקשה. לאחר שגלשן הפדאל בורד עטוף בגומי ובפצפצים, מכינים שני משולשי קרטון שאפשר למצוא בכול קרטוניה ושמים אחד על החרטום ואחד על הזנב (הסבלים בשדות התעופה אוהבים לזרוק את הפדאל בורד מהמטוס למטה ולכן חשובה ההגנה על החרטום והזנב).
לסיום, דוחפים מגבת חוף לקצה של תיק הנסיעה, לאחר מכן את הפדאל בורד העטוף ואז גם בצד השני מגבת חוף.
שימו לב שהקצוות של הסאפ מוגנות ב: מגבת + קרטון + פצפצפים + גומי.
רק אז אפשר לסגור את התיק מומלץ שעל התיק יהיה רשום שם, טלפון וכתובת (עדיף להימנע מלרשום ישראל).
תהליך האריזה של הסאפ לוקח קצת זמן בפעם הראשונה, אבל לאחר מכן, זה עניין של כמה דקות.
לאחר שנוחתים בשדה התעופה ביעד, לא לפתוח את התיק בשדה התעופה! בדרך כלל הרכבים אינם עם גגון וטלטולי הדרך לא פחות גרועים מטלטולי הטיסה, כך שחשוב שהסאפ ימשיך להיות מוגן.
אל תשכחו לקחת אתכם נייר דבק חום לאריזה בדרך חזרה ולשמור את חומרי הגלם של העטיפה, ברוב המקומות אין אפשרות לקנות את החומרים בהם ארזתם את הגלשן בבית.
שתהיה לכם נסיעה בטוחה מלאת גלים ובתקווה שכל הציוד יגיע בזמן ושלם.