
גלישת רוח
גלישת רוח – הספורט הימי המושלם
ספורט ימי מהווה נחלת רבים. הפעילות הימית והאהבה לים חוצה גילאים וג’נדר. לאורך חופי ישראל ניתן לראות ילדים, בני נוער וגם מבוגרים ומזדקנים רוכבים על הגלים אם על גבי גלשני גלים, גלשני רוח או קייטסרפינג סאפ ווינג סרף , החיידק הימי כל כך חזק שגם גשם, רוחות ומים קרים לא עוצרים מהגולשים והגולשות את חוויית הגלישה.
בעוד גלשן הגלים הגיע לאדמתנו בסוף שנות ה50 של המאה ה-20, גלשני הרוח הגיעו בתחילת שנות ה-70 (1973 ליתר דיוק). בשנים הראשונות לא היו פריצות דרך בטכנולוגיות ובשיפור הביצועים הטכניים של הגלשן אך ככל שהתקדמו העשורים גלשן הרוח עבר גלגולים מקצועיים ושדרוגים מרחיקי לכת, כאלו שהפכו את גלישת הרוח לחוויה עוצמתית שמשרתת מיליונים ברחבי העולם ואף הפכה לספורט אולימפי בשנת 1984.
ישראל הפכה למעצמת גלישה בפני עצמה, בשני המישורים, במישור האזרחי- עשרות אלפי צרכני ספורט ימי פוקדים את החופים: ים תיכון, ים סוף והכנרת. וגם במישור האולימפי תחרותי, לאורך השנים ישראל ייצרה אלופי עולם, אלופי אירופה, אלופים אולימפיים ונציגים ששמו את ישראל על מפת הגלישה העולמית: עמית ענבר, גל פרידמן, נמרוד משיח, שחר צוברי, לי קורזיץ, מעיין דוידוביץ וכו’.
חלקי הגלשן
- גלשן – המשטח עליו עומד הגולש. בשנים האחרונות התחלפו החומרים ומפוליאתילן ופיברגלס עברו לעשות שימוש בקצף מסגסוגת של פולימרים ומציפוי קרבון-אפוקסי.
- המפרק “קארדן” – המפרק האוניברסלי \, עשוי מגומי, המחבר את הגלשן עם התורן.
- חרב – נמצאת מתחת למים, מאזנת את זרמני המים. כיום יש פחות שימוש בחרב, כמעט לחלוטין לא במיוחד ככל שהגלשן קצר יותר.
- תורן – היה עשוי בעבר מפיברגלס וכיום מקרבון, חומר איכותי בהרבה.
- מנור- מוט אליפסי מחובר באופן אופקי לתורן, משמש את הגולש לאחזקה במפרש ולשנות את זווית הגלישה.
- מפרש/ כנף- משמש לצורך מינוף הרוח לטובת הגולש. ישנם גדלים רבים (2-12 מ”ר), בהתאם לייעוד הגלישה ורמת הגולש ייבחר המפרש המתאים בהתייחס לעוצמת הרוח. בעבר המפרש היה מורכב גם משחיפים (מוטות דקים לרוחבו) אך כיום מפתחים מפרשים ללא אותם שחיפים.
- טרפז – וסט המתלבש על הגולש. ניתן לחברו למנור ובכך להקל מאוד על הגולש ולחסוך באנרגיה במיוחד בלב ים ובגלישה ממושכת.
- חבל הרמה- מיתר עבה הקשור בין המנור למפרק, מסייע לגולש להרים את המפרש כאשר נופל למים.
ללמוד לגלוש
בעבר גלישת רוח חייבה אופרציה מורכבת לגולשים, הגלשנים היו גדולים ומסורבלים, כבדים, ארוכים, היה קושי אמיתי בנגישות שלהם והגעה איתם לים. לא היו מקומות שניתן להשכיר גלשנים וקהילת הגולשים הייתה מצומצמת יחסית לפוטנציאל. אנחנו נמצאים היום בעידן אחר: הציוד קל ומודולרי יותר, הנגישות השתפרה, מנעד המחירים רחב והכי חשוב, חופי ישראל משופעים בעשרות בתי ספר לגלישה עם אפשרות להשכיר ציוד לפי שעה במחירים אטרקטיביים ונגישים לכולם.
בנוסף, אם בעבר לימוד הגלישה היה ברובו באמצעות ניסוי וטעיה, כיום ישנם מדריכי גלישה מעולים שבאמצעות מתודות הדרכה מתקדמות יוכלו ללמד אתכם לגלוש בכמה שיעורים בודדים.
אנו רואים בספורט הגלישה ובגלשן הרוח בפרט פלטפורמה מצוינת למספר דברים חשובים:
- תחביב נגיש, לא יקר, תלוי רק במזג אוויר.
- יצירת חוויית ים מיטבית- היציאה לים מייצרת תחושה של חופש ועצמאות, רוח נעימה ושמש חמימה, לא צריך הרבה יותר.
- פעילות ספורט איכותית- כל שרירי הגוף פעילים, לאחר גלישה של שעתיים או יותר תרגישו כמו אחרי אימון איכותי בחדר כושר.
- הרבה פחות פציעות מענפי ספורט אחרים.
- יש נישה תחרותית, מאוד אקסקלוסיבית, עם היסטוריה של גולשים ישראלים מובילים בזירה הבינלאומית.
- גלישה היא ספורט שמכיל בתוכו ערכים חשובים: סבלנות, נחישות, הישגיות, למידה, משמעת עצמאית, עצמאות ועוד.
- מחקרים לאורך ה-30 שנים האחרונות מצביעים על תוצאות חיוביות בקרב בני נוער וילדים שעסקו בגלישה, כל המדדים ההתפתחותיים שלהם היו יותר גבוהים מאשר בני גילם.
מועדון SUPAWAY
עמית ודנה ענבר ייסדו את המועדון במכמורת- חוף בית ינאי. לאורך השנים היו הראשונים לזהות מגמות בעולם הגלישה העולמי ולהביאם לחופי ישראל:
- קייטסרפינג
- סאפ
- ווינג סרפ
ניתן להצטרף לקורסי גלישה במועדון או ללמוד בפלטפורמה של אחד על אחד עם טובי המדריכים. לא צריך ידע קודם בגלישה, כל אחד מתקדם בקצב שלו. מה שכן, צריך לדעת לשחות, אלו הדרישות קדם ההכרחיות שלנו.
לקבלת פרטים אודות קורסי גלישה תוכלו לפנות אלינו בכל שעה. שיעורים פרטיים יהיו בהתאם ללוח הזמנים האישי של כל תלמיד או תלמידה. אנחנו פתוחים ומוכנים ללמד משעה 06:00 בבוקר ועד שקיעה. אנו נתאים את עצמנו אליכם ולזמן הפנוי שלכם.
לפרטים נוספים על הקורסים שלנו, צרו קשר עוד היום09-8666991