
סאפ פוויל – Supfoiling
סאפ פוויל – Supfoiling
גלישה עם סנפיר פוויל נראתה כבר בשנות ה- 80, בעיקר בתחום גלישת רוח ,שם ניסו להביא את גלשן הרוח למצב ריחוף (פלנינג) כמה שיותר מהר ,מרגע תחילת הגלישה ועד להגברת מהירות.
הנושא נחקר ונבדק ואף יצא לשוק במספר וריאציות שונות , אך נשאר בעולם גלישת הרוח למשך כמה שנים ולאט לאט התפוגג.
לפני כ-5 שנים התחילה מגמה בתחום הקייטסרפינג ,לשילוב סנפיר פוויל לגלשן קייט במטרה להוריד את עוצמת הרוח ההתחלתית של הגלישה עם הקייט.
בשנים האחרונות הפוויל הגיע גם לעולם השייט ברמה הגבוהה ביותר ב”אמריקנס קאפ”, שזו תחרות השייט הגדולה ביותר. הסירות שלוקחות חלק בתחרות זו משקיעות מיליוני דולרים בפיתוח ומחקר. אם הם השכילו לעשות שימוש בפוויל -סימן שהנושא נחקר, נוסה, נבדק ונמצא ראוי לשילוב.
מה הוא סנפיר פוויל?
זהו סנפיר ארוך (תורן) שבחלקו התחתון ישנה כנף קטנה ומעליה יש כנף רחבה יותר וגדולה יותר.
כיום יש מספר רחב של סוגי תרנים וכנפים ,בהתאם לסוג הגלישה שבוחרים לבצע עם השימוש בפוויל
- גלישת רוח
- גלישת גלים
- גלישת סאפ
- קייטסרפינג
לכל ענף גלישה יש תורן וכנף בהתאם למידות הגלשן. הרעיון הוא :ככל שהכנף והתורן יהיו גדולים יותר ,שלב הריחוף יתחיל במהירות נמוכה יותר וזה יבוא על חשבון תמרון קשה יותר ,עגול ורחב יותר מאשר תורן וכנף פוויל קטנים יותר- שם התמרון יהיה טוב יותר אבל פחות יציבות בזמן הריחוף ועליה למצב ריחוף במהירות גבוהה יותר מאשר כנף גדולה יותר.
ניתן למצוא כיום מספר חומרים שונים בהם עושים שימוש החל מניסרוסטה, אלומיניום ועד קרבון .
החיבור לגלשן יתבצע באמצעות בית סנפיר טרטאל בוקס(עובר כיחידה אחת מהתחתית לסיפון הגלשן. בניגוד לבתי סנפיר מוכרים אחרים כמו fcs או Future שהם רק בחיבור לתחתית ,בדומה לגלשני רוח, מה שמאפשר עמידה בלחץ העצום שעובר הגלשן בזמן הריחוף(משקל הגולש וכל משקל הגלשן שבאוויר).
מדובר בתחום גלישה מאוד מסוכן גם למשתמש ובעיקר למי שסביבו ,לכן הגלישה עם סנפיר פוויל תתקיים רק בחופים ריקים מגולשים ומתרחצים ועדיף בחוף עמוק, (כי התורן של הפוויל מגיע למטר ויותר מתחת לגלשן ובמידה ואין מספיק עומק יכול להיות נזק שבירה גם לפוויל וגם לגלשן)
הליך למידה שונה לחלוטין מגלישה רגילה וכל ההיגוי והריחוף שונים לגמרי מגלישה רגילה. מומלץ לתרגל קודם בגרירה מאחורי סירת מנוע לתרגול ריחוף ורק אז לנסות בגלים.
מומלץ להתחיל בגובה גל נמוך ,שתהיה יכולת לוויסות מהירות בתחילת הגל, אחרת הגלשן יעלה מיד לגובה שבו הגולש יכנס למצב ללא שליטה ויכול להיות מסוכן.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”47″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”2″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
כיום, ניתן לראות בעולם את הגולשים משתמשים ברצועות שמחוברות לגלשן, מה שעוזר בבניית מהירות גלישה תוך כדי פימפום הגלשן בקטעים המתים בין הגלים, אם רוצים לבנות רצף גלישה בין גל לגל.
ניתן לגלוש גם ללא רצועות אבל זה כבר קשה יותר לבניית מהירות שיא בקטעים המתים
יש כמובן יתרונות וחסרונות לנושא חיבור לרצועות:
- יתרונות-יציבות וחיבור גלשן ובניית מהירות שיא בקלות יחסית
- חסרונות-מאוד מסוכן במצב איבוד שליטה. החיבור לגלשן עם רצועות יכול לגרום לפציעות ברגליים בזמן שהגלשן והגולש נמצאים בזווית מנוגדת בזמן החיבור לגלשן עם רצועה.
מומלץ להתחיל עם גלשני סאפ, שבנויים בתבנית ושבית הסנפיר יצוק לגלשן בשלב הבנייה ,אבל אפשר במקביל להפוך כל גלשן לחיבור של פוויל. את הבית סנפיר יש לעגן היטב לגלשן בשכבות רבות סביב השתל החדש של בית הסנפיר.
סאפ פוויל ללא ספק נותן זווית חדשה לעולם הגלישה על סאפ בגלים או בגלשני רייס בחתירה של דאון ווינד.