
גלישת רוח
SUPWAY – מועדון גלישה ללימוד גלישת רוח
גלישת רוח
אחד מענפי הגלישה המוכרים הינו גלישת הרוח. מדובר בענף ספורט ימי אולימפי המורכב מאלמנטים של גלישה ושיט. עקרון הגלישה בגלישת רוח מבוסס על שיווי המשקל של הגולש אל מול הרוח. בכדי לנווט, הגולש צריך לעמוד שגבו מופנה לכיוון הרוח כשהמפרש לפניו. לאחר מכן עליו למשוך את המפרש באותה העוצמה שמפעילה הרוח. מהלך זה יצור מצב בו המפרש לא זז ולכן ינוע הגלשן מכוחה של הרוח.
חלקי הגלשן לגלישת רוח
לגלישת רוח יש צורך בגלשן ייחודי השונה מגלשן גלים או מסאפ. למידה והכרה של כל חלקי הגלשן חיוניים ביותר על מנת ללמוד לגלוש בצורה מקצועית ובטוחה.
הגלשן מורכב מהחלקים הבאים:
- גוף גלשן – הגלשן הוא משטח אשר במרכזו עומד הגולש, ואליו מחוברים התורן והמפרש. במרכז הגלשן ממוקם חריצו של הקראדן. כמו כן, על הלוח ממוקמים שלוש או ארבע רצועות לאחיזה לכפות הרגליים.
- קראדן – המפרק האוניברסלי המחבר את הלוח אל התורן ומאפשר לו תנועה חופשית. לרוב, המפרק עשוי מגומי ייחודי חזק וגמיש.
- תורן – מוט גבוה המחובר ללוח הגלישה באמצעות המפרק האוניברסלי. לרוב התורן יהיה עשוי מקרבון. התורן המודרני לרוב מורכב מיותר מחלק אחד המחובר בהברגה או במבנה שרוול טלסקופי בתרנים המודרניים.
- מפרש – הוא למעשה כנף, העשויה מיריעות מחומרים פלסטיים, מתוחות בין התורן האנכי למנור האופקי. המפרש מאפשר ניתוב הרוח מקדמת המפרש לחלקו האחורי וליצור אפקט עילוי אשר מופנה לכיוון הגלישה הרצוי האפשרי. הגולש המתנגד למשיכה זו מתחיל לנוע יחד עם הגלשן.
- שחיפים או לייסטים – לוחות גמישים, צרים וארוכים, בדרך כלל עשויים פחמן. השחיפים נכנסים לתוך כיסים במפרש ומקבעים את צורתו על מנת לכלוא את הרוח בצורה אופטימלית ולמניעת רפיון בשפת המפרש האחורית. חלק מן המפרשים המודרניים אינם מצוידים עוד בשחיפים לאור ההתקדמות בצורת המפרש.
- מנור – מוט פחמן אליפטי (או מתכת בגלשנים אולימפיים), המחובר בצורה אופקית לתורן ובתוכו עובר המפרש. בעזרת המנור משנה הגולש את זוויות המפרש כולו, וכך מאפשר את תזוזת הגלשן.
- טרפז – וסט המתלבש על הגולש. הטרפז הוא בעל וו מתכת המתחבר לחוט הממוקם על המנור, בעזרתו מתקבע הגולש אל המנור ובכך מקל על הגלישה. בנוסף משמש הטרפז כחגורת ציפה, אם כי היא אינה מציפה לחלוטין.
- סנפיר – מעין כנפון בעל פרופיל סימטרי הממוקם בדרך כלל בחלקו אחורי של הגלשן ומשמש כמייצב כיוון (ממש כמו מייצב כיוון במטוס) השומר תמיד שירכתי הגלשן (חלקו אחורי) ישאר בחלקו האחורי של כיוון הגלישה ולמעשה הופך לציר הסיבוב. ככל שהסנפיר ארוך (גבוה) יותר, הכוח שלו להישאר מאחור חזק יותר.
- חרב – בגלשנים מסוימים (לרוב מתחילים או לימודיים) קיים סנפיר נוסף הנקרא חרב הממוקם בחלקו המרכזי של אורך הגלשן. החרב המודרנית ניתנת להורדה והרמה בשעת הגלישה. הורדת החרב מוסיפה נקודת ציר נוספת וביחד עם הסנפיר האחורי יוצרים יציבות בקו הגלישה הנוכחי – הכיוון שאליו פונה החרטום. החרב מאפשרת להעמיק את כיוון זווית הגלישה בטווח הזויות שמאפשרת הרוח.
מושגי בסיס בגלישת רוח
במהלך לימודי גלישת גלים, תיחשפו למושגים שונים המתארים מצבים ומקרים שונים שאתם עשויים להיתקל בהם במהלך הגלישה, הנה כמה מהם:
- לעלות לרוח – מצב בו חרטום הגלשן מסתובב אל הכיוון ממנו מגיעה הרוח
- לרדת מהרוח – מצב בו חרטום הגלשן מסתובב אל הכיוון אליו נושבת הרוח
- פתיחת מפרש – הגדלת הזווית שבין המפרש לגוף הגלשן
- סיבוב – סיבוב הגלשן בעליה לרוח, גורם לתזוזה של הגולש לצד השני של הגלשן
גלישת גלים-מכמורת SUPWAY –
אנו במועדון הגלישה SUPWAY, מספקים שיעורי גלישה מקצועיים לכל סוגי הגלישה וביניהם גם לגלישת רוח. השיעורים מועברים על ידי מדריכי גלישה מקצועיים ואיכותיים ביותר, בעלי ניסיון רב שנים בגלישה ואימון גולשים אחרים.
לכל שאלה מוזמנים ליצור אתנו קשר בטלפון – 09-8666991.